NEC heeft tegen FC Twente niet kunnen profiteren van een vroege voorsprong. De formatie van Anton Janssen verloor met 2-5 van FC Twente en is daardoor nog steeds niet zeker van het ontlopen van de laatste plek, wat directe degradatie betekent.
NEC kon tegen FC Twente weer beschikken over Rens van Eijden, die terugkeerde van een schorsing. Daardoor moest Danzell Gravenberch een plek op de bank innemen.
Al binnen dertig seconden kwam NEC op voorsprong. Geoffrey Castilion kreeg de bal in het strafschopgebied en schoot de bal via de binnenkant van de paal achter keeper Nick Marsman. FC Twente ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker. Quincy Promes kreeg twee levensgrote kansen, maar tweemaal bracht Dennis Gentenaar knap redding.
Na een halfuur kwam FC Twente dan toch langszij. Kyle Ebecilio draaide in de zestien knap weg bij Lasse Nielsen en passeerde Dennis Gentenaar. In de tweede helft begon NEC opnieuw aanvallend en sterk aan de tweede helft, maar dat stopte na tien minuten en dat kwam ze duur te staan.
Binnen vijf minuten breidde Twente de score uit van 1-1 naar 1-4. Eerst was het Wout Brama die Gentenaar met een schot tegen de onderkant van de lat passeerde, vervolgens scoorde Dusan Tadic tweemaal. Aan zijn eerste goal ging een mooie dribbel van de Serviër vooraf, de tweede was een intikker, nadat Luc Castaignos op Gentenaar stuitte.
Met twee wissels besloot Anton Janssen in te grijpen. Gravenberch kwam er in voor Marnick Vermijl, die op moest passen met geel op zak. Ook Jakob Jantscher moest het veld ruimen, hij werd vervangen door Alireza Jahanbakhsh. De Iranees kreeg gelijk een levensgrote kans, toen hij samen met Castllion vrij voor doelman Marsman kwam, maar zijn voorzet ging ver over het hoofd van de doelpuntenmaker.
Waar de ene invaller aan de ene kant miste, deed Jesus Corona, amper twee minuten op het veld aan de andere kant wel waar hij voor betaald wordt. Hij passeerde met een knappe volley Gentenaar voor de vijfde keer. Jahanbakhsh kreeg zijn treffer alsnog, doordat Marsman verschrikkelijk in de fout ging. Het doelpunt kwam echter op naam van de doelman.
Op hetzelfde ogenblik had ook aan de andere kant de doelman het zwaar. Gentenaar, die zijn laatste Eredivisiewedstrijd in de Goffert speelde, en daarvoor werd beloond met een mooi spandoek, lag geblesseerd op de grond. Hij werd vervangen door Kalle Johnsson.
In de laatste tien minuten van het duel gebeurde er niet bijster veel meer. Roda JC heeft echter ook verloren van FC Groningen, dus heel veel consequenties heeft dit duel niet. RKC Waalwijk liep met een 1-1 gelijkspel tegen NAC Breda een puntje uit op NEC, waardoor het verschil tussen beide ploegen allebei drie punten is.
Opstelling:
Dennis Gentenaar (81’ Kalle Johnsson); Marnick Vermijl (58’ Danzell Gravenberch), Rens van Eijden, Lasse Nielsen, Jeffrey Leiwakabessy; Sören Rieks, Kevin Conboy, Victor Palsson, Jakob Jantscher (65’ Alireza Jahanbakhsh); Michael Higdon, Geoffrey Castillion.
Kaarten: Rieks, Vermijl (NEC)
Scoreverloop:
1’ Geoffrey Castillion 1-0
29’ Kyle Ebecilio 1-1
55’ Wout Brama 1-2
57’ Dusan Tadic 1-3
59’ Dusan Tadic 1-4
76’ Jesus Corona 1-5
79’ Nick Marsman (e.d.)