Het duel tussen FC Groningen en NEC werd zaterdagavond gestaakt nadat de grensrechter geraakt werd door een beker bier. Deze werd vanuit het thuispubliek tegen hem aangegooid. De nieuwe regels van de KNVB schrijven voor dat wanneer een speler of iemand van de arbitrage geraakt wordt door een object uit het publiek, de wedstrijd definitief gestaakt dient te worden. Maar wat gaat er nu gebeuren met dit duel?

NAC Breda tegen Willem II was vorige week vrijdag de eerste wedstrijd die gestaakt werd na de nieuwe regels van de KNVB. Daar werd een juichende speler van de Tilburgers bekogeld met bekers bier, nadat het duel eerder al tijdelijk gestaakt was vanwege vuurwerk op het veld. Toen besloot de KNVB om het restant van het treffen komende week af te maken bij een stand van 0-1. De gemeente en burgemeester van Breda kozen ervoor om dit zonder publiek te doen. Dit kan een voorbode zijn van wat er tussen Groningen en NEC gaat gebeuren, maar er zijn ook andere opties. 

De voetbalbond kan er namelijk ook voor kiezen om de wedstrijd volledig te laten overspelen, met of zonder publiek. Daarnaast kan er ook voor worden gekozen om de tussenstand, in dit geval 0-0, als eindstand te bepalen. Dat lijkt in dit geval onwaarschijnlijk, aangezien het duel in het Hoge Noorden pas iets meer dan een kwartier bezig was. 

De meest extreme optie is een reglementaire nederlaag. In dat geval zal de aanklager moeten bewijzen dat de schuld bij een van de clubs ligt. De kans is dan ook groot dat dit niet de uitkomst zal zijn. 

Nieuwe datum

Over een nieuwe datum is logischerwijs nog niks bekend. Volgende week zijn beide teams vrij in verband met de bekerfinale tussen Ajax en PSV. In het restant van het seizoen speelt zowel Groningen als NEC niet meer doordeweeks. Een nieuwe datum vinden zou dus geen al te lastig karwei moeten zijn.

Foto: Orange Pictures