NEC heeft FC Emmen over twee duels eenvoudig aan de kant gezet. Een 1-0 overwinning was voldoende om FC Emmen terug te sturen naar de Jupiler League. In de finale van de play-offs wacht voor NEC een dubbele confrontatie met NAC Breda, dat over twee duels afrekende met FC Volendam.

De thuiswedstrijd tegen Emmen leek op voorhand slechts een wedstrijd voor de statistieken. De 1-3 in Emmen zorgde voor een relatief makkelijke wedstrijd in Nijmegen. Ron de Groot stuurde dezelfde elf als donderdag het veld op, terwijl Dick Lukkien één wissel aangebracht in de basisopstelling van Emmen. Kai Huisman kreeg op het middenveld de voorkeur boven Oguzhan Türk.

NEC begon frivool aan het duel en leek zonder angst te voetballen. Daar kwamen in de beginfase verschillende kansen van, maar de 1-0 viel pas na een klein halfuur. Gregor Breinburg veroverde de bal op het middenveld en stuurde met een lange bal Kévin Mayi weg. Tim Siekman kon de bal niet onderscheppen, waardoor de Franse spits zijn eerste goal sinds 10 december 2016 kon maken. Tot die goal was Emmen misschien één keer gevaarlijk geweest, maar het had verder niks in te brengen tegen NEC.

In de tweede helft bracht De Groot tieners Ferdi Kadioglu, Stefan Mauk en Jordan Larsson in het veld om het duel, dat een beetje in slaap was gedommeld, weer wat nieuw leven in te blazen. Een andere tiener had vervolgens bijna de 2-0 op zijn schoen, Arnaut Groeneveld mocht een heel eind komen in de counter maar stuitte uiteindelijk op keeper Dennis Telgenkamp.

Toch spaarde NEC vooral de krachten voor de dubbele confrontatie met NAC Breda, waarvan donderdag de eerste wedstrijd in het Rat Verlegh Stadion plaatsvindt. 

Scoreverloop:
26′ Kévin Mayi (Gregor Breinburg) 1-0

Gele kaarten: Groeneveld, Von Haacke (NEC)

Scheidsrechter: Bas Nijhuis

Opstelling NEC: Joris Delle; Michael Heinloth, Dario Dumic, Wojciech Golla, Lorenzo Burnet; Gregor Breinburg, Ali Messaoud (61′ Ferdi Kadioglu), Julian von Haacke (71′ Stefan Mauk); Jay-Roy Grot (75′ Jordan Larsson), Kévin Mayi, Arnaut Groeneveld.

Opstelling FC Emmen: Dennis Telgenkamp; Deniz Aslan, Josimar Lima, Tim Siekman, Youri Loen; Frank Olijve, Gersom Klok, Alexander Bannink; Kai Huisman, Cas Peters (74′ Oguzhan Türk), Issa Kallon (36′ Henk Bos).