Donderdagavond staat voor NEC de eerste halve finale op het programma. Het gaat dan op bezoek in de JENS Vesting, waar een gebrand FC Emmen in de startblokken staat. Wat kunnen we van onder meer Youri Loen en Cas Peters verwachten?

FC Emmen plaatste zich voor de nacompetitie door op de negende plek te eindigen. Omdat Jong Ajax en Jong PSV een uitstekend jaar achter de rug hebben en op de tweede en vierde plek eindigden, was zelfs de tiende plaats nog goed voor een ticket voor de Play-Offs om promotie/degradatie. De tiende plek werd na 38 speelronden bezet door RKC Waalwijk. Voor Emmen was dat geen enkel probleem. Op bezoek bij RKC won de ploeg van trainer Dick Lukkien overtuigend met 1-5, waarna een 0-1 nederlaag afgelopen vrijdag in eigen huis genoeg was voor een plek in de tweede ronde.

Emmen is een constante ploeg zonder echte pieken of dalen

NEC is Emmen nog niet vaak tegengekomen. In het Jupiler League seizoen 2014/2015 won NEC in eigen huis overtuigend met 4-0. In Emmen maakte NEC het nog heel spannend. Toen na 84 minuten 0-3 op het scorebord stond, stond de Nijmeegse defensie al te dromen van de titel: het werd uiteindelijk 2-3. NEC speelde dat seizoen tweemaal in Emmen, aangezien Jong FC Twente moest uitwijken naar het kunstgras. Onder het oog van 208 toeschouwers won NEC op een kille maandagavond met 0-1.

De JENS Vesting biedt plaats aan 8600 fans. Gemiddeld zijn er daarvan zo’n 2900 bezet elke thuiswedstrijd. Het uitvak heeft een capaciteit van 370. In het voorheen zogenoemde Univé Stadion ligt kunstgras, waarop NEC dit seizoen in zes uitduels slechts vier punten pakte. In de overige uitduels werden er acht gepakt.

Foto’s/screenshots: Wikimedia/Commons, Transfermarkt.nl