NEC won zaterdagavond met 3-1 van FC Emmen en de openingstreffer van Nany Dimata lag na twaalf minuten al in het netje. Een klein deel van de Nijmeegse supporters moest dit doelpunt missen door extreem lange rijen bij de poorten buiten het stadion. Op sociale media had men er geen goed woord voor over. ForzaNEC.nl heeft de club om reactie gevraagd.

Voor aanvang van de wedstrijd waren er nog vele lege stoeltjes zichtbaar in het Goffertstadion, terwijl deze volgens de clubkanalen uitverkocht zou zijn. De lange rijen bij de poorten spraken boekdelen. Op sociale media werd er met schande gesproken over de taferelen waardoor verschillende NEC-fans pas te laat op hun plek zaten. Zo werd geopperd om extra poorten open te gooien en stond er iemand zelfs rond de twintigste minuut nog buiten het stadion te wachten.

Zie ook: 1-0 gemist? Bekijk hier de beelden terug!

Navraag bij de club leert dat het niet zo makkelijk op te lossen is. “De infrastructuur van het Goffertstadion is er niet op gebouwd om in de laatste vijftien à twintig minuten voorafgaand aan een wedstrijd ongeveer drieduizend supporters per poort binnen te laten. We zijn uiteraard wel op zoek naar operationele oplossingen.” Zo heeft de club geïnvesteerd in meer handscanners. Ook meldt NEC dat het binnenkort met een pilot wil komen die de lange rijen verminderen.

“Navraag bij overige Betaald Voetbal Organisaties heeft ons erop gewezen dat het een breed georiënteerd probleem is. Met de adviezen die andere clubs ons geven, in combinatie met de pilot die we gaan uitrollen, doen we ons best om de fanbeleving onder supporters ook op dit vlak spoedig te verbeteren”, aldus een woordvoerder van de club.

Lees ook: NEC pakt ‘irritatiepunt’ fans aan met aanpassingen horecacounters

Een verklaring voor de extreem lange rijen voorafgaand aan specifiek deze wedstrijd heeft de club overigens ook. “Bij een ongunstig tijdstip van spelen – en in sommige gevallen slechte weersomstandigheden – merken we dat dit probleem groter wordt. Supporters kiezen er in dat geval voor om later naar het stadion te komen.” Dat was tegen Emmen met een aanvangstijdstip van 18:45 met daarbij opgeteld een temperatuur van rond het vriespunt in ieder geval wel het geval.

Foto: ForzaNEC.nl