Erik Falkenburg was zondag één was de nieuwe namen op het wedstrijdformulier. De middenvelder kwam een week eerder op huurbasis over van AZ. Hij begon op de bank, maar viel na ruim een uur spelen in. Mede dankzij een goede invalbeurt van hem en Ruud Boymans werd de zege binnengesleept. "We hebben verdiend gewonnen", zegt Falkenburg na afloop tegenover ELF Voetbal.
Een week eerder werd na de wedstrijd tegen FC Groningen (2-1) bekend dat Falkemburg op huurbasis naar NEC zou komen. Maandag trainde hij voor het eerst mee. "Ik wist dat ik op de bank zou beginnen. De trainer dacht met de wissel van Ruud Boymans en mij nieuw elan in te brengen. We hebben geprobeerd om nieuwe energie in de wedstrijd te stoppen. Dat is volgens mij wel gelukt."
De middenvelder kwam in de ploeg voor Navarone Foor en kwam op de ‘tien-positie’ te staan, waardoor Nick van der Velden verhuisde naar de rechterflank. "De trainer gaf aan dat ik mijn verdedigende taken ook niet moest vergeten. Maar de tien, en vooral hoe die bij NEC wordt ingevuld, is mij op het lijf geschreven. Erg prettig. Ik voel me er goed thuis."
Volgens Falkenburg heeft NEC zondag meer dan verdiend gewonnen. "Alleen na de 1-1 zakten we even weg, maar daarna herstelden we ons." Na de zege staat NEC vijf punten los van de nummer acht, ADO Den Haag. "De club is aan een goed seizoen bezig. Hopelijk kunnen we dit ook de komende weken doortrekken."