NEC verloor zondagmiddag ook de laatste wedstrijd van het seizoen en hierdoor eindigt de ploeg op plaats vijftien in de competitie. RKC Waalwijk won met 1-2 in de Goffert en nam de drie punten mee naar huis. Erik Falkenburg startte als valse spits bij NEC. De AZ-huurling vond het een verdiende overwinning voor de Waalwijkers. “Aangezien wij niet aan voetballen zijn toegekomen en zij twee doelpunten hebben gemaakt, denk ik wel dat het een verdiende overwinning voor RKC is”, aldus Falkenburg tegenover ForzaNEC.nl.
Al na zeven minuten spelen kwam NEC op een 0-1 achterstand te staan door een doelpunt van Kenny Anderson. “Dat is vervelend, maar dan moet je je richten op de gelijkmaker en hard werken om te zorgen dat de goal nog valt.” Toch sloop er weer slordigheid in aan de kant van NEC. “Het was slordig en we leden veel balverlies. Het was gewoon geen goede wedstrijd.” Een kwartier na rust verdubbelde Jozefzoon de score voor RKC. Pas in de blessuretijd van de tweede helft winst NEC ook daadwerkelijk te scoren. “Uiteindelijk valt er dan nog een goal van ons, maar dat was helaas te laat.”
De wedstrijd tegen RKC stond voornamelijk in het teken van het afscheid van Gabor Babos, die vlak na rust een staande ovatie ontving van het publiek toen hij met een publiekswissel het veld verliet. Kalle Johnsson kwam voor de Hongaar in het veld. “Ik vond het mooi voor Gabor. Hij heeft een grote staat van dienst hier en daarom is het mooi dat hij een uitgebreid afscheid kreeg hier.”
Volgende week wordt er nog een aantal keren getraind door de NEC-selectie en daarna hebben de spelers enkele weken vakantie. “Het is goed dat we even vakantie hebben, even rust, maar het is wel vervelend om het seizoen zo af te sluiten.” Na de vakantie zal Falkenburg in principe gewoon terugkeren bij AZ. Of zijn toekomst in Alkmaar ligt, is onbekend. “Volgend seizoen ga ik kijken wat ik ga doen, ik weet het nog niet. Ik ga kijken wat er gaat gebeuren.”