De Goffert gaf haar spelers in de 80e minuut een staande ovatie. Het staat op dat moment 4-1 en NEC gaat de vierde overwinning van het seizoen boeken. "Het was een mooi compliment van het publiek", vertelde Ernest Faber tegenover de NOS. "We zijn ervoor blijven gaan. Na de 1-1 hadden we het moeilijk, maar met steun van het publiek pikken we het weer op. Een mooi samenspel dat resultaat oplevert."
Grote man aan Nijmeegse zijde was Christian Santos. Zijn wereldgoal bracht het stadion in extase. "Het is een mooie beloning voor hem", zegt Faber. "In de eerste wedstrijden had hij moeite met scoren. Hij is altijd hard blijven trainen. Daar gingen de ballen er wel in en nu in de wedstrijd ook. We hebben altijd vertrouwen in hem gehad en het was wachten op het moment dat het ook in de wedstrijden gebeurt."

Met dertien punten uit acht wedstrijden gaat NEC met een goed gevoel de interlandperiode in. Faber: "Het is een mooie basis om de komende weken de puntjes op de i te zetten. "Dit geeft zelfvertrouwen om straks de punten te scoren om in de Eredivisie te overleven."

Foto: Rob Koppers