NEC verloor de thuiswedstrijd met koploper Ajax vanmiddag met 2-0. Lang hield NEC het vol tegen de Amsterdammers, maar in de tweede helft ging de ploeg van trainer Frank de Boer dan toch langszij. Ernest Faber neemt zijn ploeg niet kwalijk.

"Je kunt niet de hele wedstrijd blijven verdedigen. Ajax is geduldig, wacht op het moment en dat hebben ze ook twee keer gepakt. We zullen zelf aan de bal wat rustiger moeten zijn en meer moeten creëren om aanspraak te maken op een gelijkspel."

De coach weet dat NEC zich moet verbeteren. "We moeten een stap zetten in het aanvallen. We kunnen goed voetballen als we de ruimte krijgen. We moeten net iets eerder zijn, meer vooruit kijken en balvaster zijn in de voorhoede. Vrijdag hebben we weer een belangrijke wedstrijd tegen Willem II, dan kunnen we het weer laten zien."

Toch snapt de oud-coach van PSV en FC Eindhoven dat de overgang niet zo makkelijk is. "De overstap naar de Eredivisie is wennen voor deze jongens, het gaat net wat sneller. Het is een ander ritme. Ze pikken het vrij snel op, maar ze moeten nog net een tandje beter doen om ook in dit soort wedstrijden een puntje te pakken"

De namen van Marcel Ritzmaier, Joey Sleegers en Kevin Conboy circuleren al lang rond in het Goffertstadion. Faber zou de nieuwe mensen graag zien komen. "Er mogen er nog wel een paar bij. We hebben natuurlijk een beperkt budget, maar ik verwacht dat er binnenkort wel wat nieuwe namen komen. Iedereen is welkom. Ik hoop dat het snel rondkomt."

Foto: Rob Koppers