Ernest Faber was tevreden met de zege op De Graafschap, maar de manier waarop kon wat hem betreft beter. “Het was niet best. Matige wedstrijd van onze kant”, zei de trainer tegenover de NOS.

“We hadden een redelijke start, maar daarna zakten we weg. Laag tempo, slechte aannames. De Graafschap ging meer opportunistisch spelen, daar hadden we moeite mee. Het kwam niet los bij ons. Het was ‘net niet’.”

Christian Santos bepaalde de eindstand met twee treffers op 2-0. “Christian is een heel goede speler. Hij heeft een neusje voor de goal en is ook een intelligente speler. Mooi als je zo iemand hebt op zo’n avond. Tussen de linies is hij aanspeelbaar, altijd op de juiste plek. En hij is weer beslissend, dat is ook prettig.”

Benjamin Kirsten redde de Nijmegenaren vlak na rust met een katachtige reflex. “Met die redding hield hij ons goed op de been. Hij heeft lang niet gekeept en doet nu steeds meer mee. Hij doet het steeds beter. Het is fijn om te weten dat er een keeper staat die dat soort reddingen kan verrichten.”

Foto: Rob Koppers