Naar de bekerwedstrijd Excelsior – NEC kwamen ongeveer 170 uitsupporters mee met bus en auto. Zij hebben een lange, maar mooie avond meegemaakt. Lees hier het supportersverslag vanaf de kaartverkoop tot de busrit naar huis.
 
Aangekomen op de parkeerplaats voor het Goffertstadion staat de supportersbus al klaar. Enkele stamgasten staan buiten nog wat te kletsen, de meeste fans zitten al in de bus. Een paar minuten na half zeven start de buschauffeur de motor. We gaan rijden. In de infomail stond dat er onderweg gestopt zal worden. Zo gezegd, zo gedaan.

De spelers vieren het feestje met ons. Meerdere liederen worden tezamen ten gehore gebracht en er wordt over en weer gezongen met de NEC’ers in het thuisvak. Maar het is laat, we zoeken gauw de bus weer op. Sommige supporters moeten om half vijf alweer opstaan om te werken. Anderen hebben wat minder haast en lobbyen voor een rokersstop. De buschauffeur weet het niet meer, stopt bij een parkeerplaats maar de deuren blijven dicht. Na wat gemopper rijdt hij toch maar weer de snelweg op. “Het is nog maar een halfuurtje, je kan toch wel even wachten met dat sigaretje?” We trekken ons er niks van aan. Al nagenietend rijden we terug onze stad in, met misschien wel een memorabel bekeravontuur voor de boeg. Wie weet wat ons te wachten staat.