Gábor Babos verloor zijn plek onder de lat van NEC vorig seizoen vanwege een slepende rugblessure aan Jasper Cillessen, maar door het vertrek van laatstgenoemde naar Ajax is de ervaren Hongaar weer eerste keeper van de Nijmeegse formatie. Zaterdagavond hield Babos NEC in de openingsfase met enkele fraaie reddingen op de been tegen Feyenoord (0-1 winst).

”Daarom sta ik daar ook. Daarna hebben wij redelijk goed gespeeld. Zeker in de tweede helft hebben we alleen maar verdedigd en dan valt er vaak nog een tegendoelpunt. Nu gelukkig niet. Dit was echt een teamprestatie”, vond de 36-jarige sluitpost, die inmiddels bezig is aan zijn zesde jaargang in dienst van NEC. ”We zijn nu twee weken vrij, ik zou liever al volgende week een wedstrijd spelen.”
De winstpartij bij Feyenoord was ook voor Babos een persoonlijk succesje, daar hij in het verleden één jaar de clubkleuren van de Rotterdammers vertegenwoordigde en die club uiteindelijk via de achterdeur verliet. ”Winnen in De Kuip is fantastisch. Het spel was vandaag iets minder, maar wat maakt dat uit als je hier wint?”, vroeg hij zich hardop af tegenover Omroep Gelderland.