Sparta Rotterdam versloeg zaterdagavond NEC in De Goffert. Oud NEC-speler Paco van Moorsel was de grote winnaar. Hij zorgde er met zijn doelpunt voor dat Sparta voor het eerst sinds begin november weer eens wist te winnen. Ook Alex Pastoor en Michel Breuer keerden terug op het oude nest.

"De positie waar we nu inzitten, het is een cliché, maar zijn de punten heel erg belangrijk. Het was inderdaad geen mooie wedstrijd.", vertelt captain Michel Breuer tegenover FOX Sports. "Maar we hebben er wel mooi voor gevochten, en uiteindelijk hebben we de 0-1 over de streep getrokken. De punten zijn hartstikke belangrijk natuurlijk op dit moment. NEC ging drukken, stuurde mensen naar voren. We kwamen wel onder druk, maar echt in de problemen zijn we niet geweest. Uit de counter moesten wij eigenlijk nog 0-2 maken." Voelde de overwinning als een revanche voor de routinier? "Nee, het is al een tijd geleden. Ik ben hier geweest toen NEC degradeerde, ben hier geweest toen NEC promoveerde. Nee, dat leeft niet meer, we moeten allemaal gewoon door natuurlijk."

"Op dit moment is mij elke technische analyse er een te veel. Ik ben in euforie over de uitslag. Een overwinning waar we heel lang op hebben gewacht.", vertelde oud-trainer Alex Pastoor. "El Azzouzi kreeg drie keer de mogelijkheid om de score uit te bouwen, maar daar was hij toch iets te onrustig. Veel te hongerig naar die goal, en dat is wel jammer, want die rust hadden we wel nodig." Pastoor zijn aandacht gaat vooral uit naar de fase waarin Sparta zit. "Het voelt niet extra prettig om in Nijmegen te winnen. Ik hunker vooral naar succes."

Paco van Moorsel, die deel uitmaakte van de kampioensploeg in 2015, vertelde tegenover FOX Sports dat zijn doelpunt erin ging zoals hij het wilde. "Ik raakte hem goed. Ik was even bang dat de keeper hem eruit zou tikken, maar via zijn hand ging hij in het zijnetje geloof ik. Het was dus net genoeg voor drie punten. Ik heb genoten van de passie en strijd."

Foto: Rob Koppers