Na de ingreep aan zijn hart kan Evander Sno weer vooruit kijken. De middenvelder wordt zondag ontslagen uit het ziekenhuis. "En dan mag ik voorzichtig weer beginnen met trainen. Ik moet even kijken hoe alles voelt, want ik heb ruim twee maanden stilgestaan", zegt hij in De Telegraaf
Naar aanleiding van de operatie zegt Alex Pastoor op de officiële website dat "we moeten afwachten". Een opmerking die bij de speler in het verkeerde keelgat schiet. "Ik heb Alex Pastoor de laatste tijd nul keer gesproken. In drie maanden tijd heeft hij één sms’je gestuurd met ’sterkte’. Je kunt het kort en krachtig noemen. Hij heeft me zelfs geen succes gewenst voor de operatie, me volkomen links laten liggen, zich nooit om me bekommerd. Hoe kan hij dan nu zeggen, dat "we nu moeten afwachten?", zegt hij in De Telegraaf. 
Het doet Sno duidelijk pijn. "Als het zijn eigen kind was geweest, had hij elke dag in het ziekenhuis gezeten en vast niet alleen een berichtje gestuurd. Het klinkt allemaal misschien hard, maar zo voel ik het. En erger dan nu kan onze relatie toch niet. We kunnen wel doen alsof we het goed kunnen vinden. Daar heb ik echter geen zin in. Voor mij is het duidelijk dat Pastoor me liever kwijt dan rijk is. Dus daar zal eerst over moeten worden gepraat."
"Technisch directeur Carlos Aalbers vroeg gelukkig wel geregeld hoe het ging. Zo hoort het, want hoe je het ook wendt of keert, ik ben een selectielid van NEC. Het is een prachtige club en ik heb een contract tot 2014. Maar hoe de club met mij is omgegaan, voelt niet fijn. Op het moment dat ik mijn contract tekende, zei men: "Gelukkig, we hebben Sno", maar na de wedstrijd bij Feyenoord leken ze te denken: "Oh, we hebben Sno."

Update – Zaterdag 8 december 15:40 uur
Inmiddels heeft Technisch Directeur Carlos Aalbers gereageerd op de uitspraken van Sno. Dit deed hij op de officiële website van NEC. Aalbers: "Wij zijn verrast door het interview van Evander in een landelijk dagblad vandaag. Niet alleen over het moment, maar ook over de inhoud. Als club hebben we complimenten van de specialisten ontvangen voor onze zorg en betrokkenheid en hierin was juist Alex Pastoor één van de drijvende krachten. We richten ons vandaag eerst op de wedstrijd tegen RKC Waalwijk en zullen de komende dagen met elkaar in gesprek gaan omdat we bij NEC zaken altijd samen bespreken."