Bram Nuytinck moest Sparta-thuis nog aan zich voorbij laten gaan, maar was fit om te starten voor NEC in de halve finale beker. Met de centrale verdediger als aanvoerder werd de overwinning na verlenging binnengesleept. “Dat je het redt is echt geweldig.”

“Ik kan zelf niks meer herinneren van die finale (in 2000, red.). Toen was ik tien jaar. Misschien des te mooi dat we het nu zelf flikken”, begint Nuytinck na afloop. De 33-jarige verdediger kwam afgelopen zomer terug naar Nijmegen. Ondanks een minder begin, staat het steeds beter bij hem en NEC. “Dit is waar je het voor doet. Ik had het er vandaag nog over met technisch directeur Carlos Aalbers. Je komt terug met bepaalde verwachtingen, maar je weet ook dat er veel nieuwe spelers zijn en dat het begin van het seizoen lastig wordt. Uiteindelijk heb je wel het gevoel dat je een goed team hebt en dat laten we de laatste maanden zien. De finale halen probeer je natuurlijk altijd, al heb je daar soms een beetje geluk voor nodig, maar als je het dan redt, dan is dat echt geweldig.”

“Heel Nijmegen is positief nu over NEC. We zijn echt met een leuk jaar bezig en dat we naar de finale gaan is echt fantastisch. Normaal is dat anders, hoe het in Nijmegen gaat. Maar ik heb wel het gevoel dat er de laatste jaren echt een positieve vibe is. Elke uitwedstrijd zit het uitvak ook vol, zo’n positieve sfeer. Dat speelt door naar ons en ik denk dat we dat laten zien in het veld.”

Sfeer

In het sfeervolle Cambuur-stadion ging het publiek er af en toe flink op, maar waren het de 400 meegereisde Nijmegenaren die het laatst lachten. “Een halve finale beker is altijd een apart duel”, stelt Nuytinck. “Dat zie je ook vandaag met de supporters hier in Leeuwarden, die daar ook wel om bekend staan denk ik.” Het constante vuurwerk tijdens de wedstrijd liet mensen op de tribune misschien nog weleens schrikken, maar Nuytinck had daar geen last van zei hij. “Op het veld ben je geconcentreerd en schreeuw je naar je ploeggenoten. Het valt wel op, maar je bent er niet mee bezig.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

“Na die 1-0 moet je je toch herpakken. We hadden dit niet verwacht. In die fase daarvoor krijg je kansen en raak je paal, lat en houdt de keeper er nog eentje tegen. Uiteindelijk is het rust en kan je tot wat kalmte komen en overleggen met elkaar. Dat is goed gelukt, want volgens mij hebben zij in de tweede helft geen echte kansen gehad, op die vlak voor tijd na.”

Liesblessure

Nuytinck moest het duel met Ajax missen vanwege een liesblessure, die hem nu in de verlenging ook weer parten begon te spelen. Hierdoor mist hij Volendam-uit aankomende vrijdag. “We hebben er alles aan gedaan om deze wedstrijd te halen en dat was ook echt mijn doel. Honderd minuten was alleen net te veel. Vrijdag ben ik er niet bij, dat durf ik eigenlijk al wel te zeggen. Het gevoel is eigenlijk hetzelfde als twee weken terug. Toen schoot het er echt in en was het moment misschien zelfs wel iets heftiger. Nu gebeurde hetzelfde en op dezelfde plek. Nu moeten we goed gaan kijken hoe we gaan herstellen.”

Ondanks de blessure had Nuytinck nog genoeg energie om een feestje te vieren met het rood-groen-zwarte uitvak. “Op één been zingen en springen ja haha. Dat vergeet je dan een beetje wanneer je in de euforie zit.”

Foto’s: Orange Pictures