NEC sloot onlangs een mondeling akkoord met Alireza Jahanbakhsh en zijn club SC Damash over een transfer naar Nijmegen. Een definitieve transfer is nog onder voorbehoud, maar volgens Zabih Etemadi, oud-speler van onder andere Cambuur Leeuwarden en FC Groningen, is de middenvelder annex aanvaller een echte versterking voor de Nijmegenaren. 
"Alireza is een speler die uitkomt voor Jong Iran. Echt een hele goede voetballer. Het is een middenvelder met veel loopvermogen die ook goed uit de voeten kan in de voorhoede op de vleugel. Hij is technisch zeer goed onderlegd en kan makkelijk passeren. Verder is hij fysiek sterk, volgens mij een goede aanwinst voor NEC", aldus Etemadi tegenover VoetbalPrimeur.
Inmiddels werkt Etemadi als FIFA agent voor de firma Soccer Linked Services, waarbij hij vaker talentvolle spelers uit Iran op het oog komt. "Naast Jahanbakhsh heeft Iran nog enkele talenten die tenminste net zoveel kwaliteiten hebben zoals hem. Er zijn berichten dat er nog twee clubs uit de Eredivisie interesse hebben in Iraanse spelers. Ik vind dat terecht, want Iran heeft veel talentvolle voetballers. Alleen ze missen daar de faciliteiten om zich door te ontwikkelen tot grote spelers.”
“Daarom is het de zaak dat spelers zoals Jahanbakhsh in Europa goed worden begeleid zodat ze zich snel aanpassen aan de Europese voetbalstijl. Die begeleiding moet ze zowel op als ook buiten het veld worden aangeboden. Als dat gebeurt, zullen we snel zien wat deze Iraanse spelers in hun mars hebben”, besluit Etemadi.