Supporters van NEC kunnen vanaf de start van de derde periode in de Keuken Kampioen Divisie mogelijk niet meer alle wedstrijden van hun club live op televisie volgen. Voor ESPN is het financieel niet haalbaar om na de tweede periode alles te blijven uitzenden. Supporterscollectief Nederland is daar zeer teleurgesteld over.

“Het is een hard gelag dat supporters hun club nu – voor het eerst in de historie – niet aan het werk kunnen zien”, zegt Matthijs Keuning, voorzitter van Supporterscollectief Nederland. “Het feit dat de kosten niet meer op te hoesten zijn, maakt ook duidelijk dat de clubs het steeds lastiger krijgen naarmate deze crisis voortduurt. We kunnen alleen maar hopen dat supporters zo snel mogelijk weer het stadion in mogen.”

Samen met de Coöperatie Eerste Divisie is geprobeerd om alle wedstrijden nog uit te zenden, eventueel via een livestream. Het bleek niet mogelijk. Vanwege afspraken met ESPN is het ook niet mogelijk om wedstrijden door clubs zelf of regionale omroepen te laten uitzenden. Vanaf de derde periode zijn per speelronde nog maar vier van de tien wedstrijden live te zien.

Foto: Rob Koppers