Erton Fejzullahu ziet NEC zeker niet als zijn eindstation, maar de aanvaller heeft tot dusver nog geen potten kunnen breken bij de Nijmegenaren. "Pech", zo zegt Fejzullahu, als hij de oorzaak van het uitblijven van zijn echte doorbraak moet aangeven, dinsdag in het Algemeen Dagblad.
"Ik begon wel goed aan mijn eerste seizoen", vertelt Fejzullahu, die vorig seizoen niet verder kwam dan drie goals. "Daarna ging het op en neer met de prestaties. Alles was ook nieuw: het land, de manier van voetballen. Ik moest wennen. En bij aanvang van het huidige seizoen raakte ik geblesseerd, waardoor ik lang afwezig was."
Bij zijn voormalige werkgever Mjällby AIF was hij bij zijn komst ook niet direct succesvol. "Pas in mijn derde seizoen heeft mijn loopbaan een enorme vlucht gemaakt en scoorde ik in veertien wedstrijden dertien keer." Fejzullahu wijt zijn mindere prestaties ook aan zijn positie. "Mijn favoriete positie is op de negen, de centrale spits dus. De trainer weet dat. Maar het is aan hem om keuzes te maken."
Fejzullahu denkt niet aan een vertrek. "Ik wil hier bewijzen wat ik kan. Kijk, mocht het me bij NEC niet lukken, waarom zou het dan op een andere plaats wel goed gaan? Ik heb het gevoel dat het geluk nu mijn kant op zal vallen. Mijn contract loopt pas in 2013 af. Ik zeg je: NEC zal mij nog eens voor een goede prijs doorverkopen."