NEC verloor gisteravond niet alleen van Zwolle, maar het raakte ook Mikael Dyrestam en Jay-Roy Grot kwijt. Laatstgenoemde moest voor rust nog het veld verlaten met een lelijke blessure. Vorig jaar raakte Todd Kane al ernstig geblesseerd op het kunstgras in Zwolle.

"In de wedstrijd viel een verdediger van Zwolle op de buitenkant van mijn been, waardoor ik mijn knie verdraaide. We gaan zaterdag uitzoeken wat er aan de hand is. Ik voelde direct dat het niet goed was.", vertelt de spits terwijl hij de beelden terugkijkt. "Ik ben een voetballer en wilde heel graag doorgaan. Bij de daaropvolgende corner moest ik een bal wegschieten, landde ik op mijn linkerbeen en voelde direct dat ik niet door kon. Ik kon beter stoppen."

Het was een lastige wedstrijd, maar NEC begon wel goed. "Ja klopt, maar het was steeds in de eindfase net niet. Maar om een doelpunt te maken, moeten we wel wat meer geluk afdwingen. Als we een doelpunt maken denk ik dat we het Zwolle heel lastig kunnen maken, en misschien wel de drie punten over de streep trekken. Maar ik maak me geen zorgen, ik heb veel vertrouwen in het team. Verliezen hoort ook bij het voetbal en nu op naar volgende week, tegen PSV.", aldus het 18-jarige talent tegenover FOX Sports.

Update: Grot ligt er minimaal zes weken uit.

Foto: Rob Koppers