Ernest Faber wordt de nieuwe trainer van NEC. De Brabander heeft een overeenkomst voor twee jaar getekend met de Nijmeegse club.
Zaakwaarnemer Ploegsma sr. heeft tegenover Omroep Gelderland de komst van Faber naar Nijmegen bevestigd. Faber moet in Nijmegen de successen van kampioenstrainer Ruud Brood doen vergeten. Brood bracht NEC, na degradatie naar de Jupiler League, binnen een jaar weer terug naar het hoogste niveau. 
PSV is de meest recente werkgever van Faber, die in Eindhoven de assistent was van Philip Cocu. Faber was, bij afwezigheid van Cocu, ook zes keer eindverantwoordelijk voor de hoofdmacht van PSV. Ook was hij, onder Bert van Marwijk, actief binnen de technische staf van Oranje. Faber was in het seizoen 1990-1991 ook speler van NEC.
Eerder werd ook Mario Been als serieuze kandidaat genoemd om Ruud Brood op te volgen. Beide partijen konden het echter niet eens worden over de financiële kant van een mogelijke samenwerking. Voor Faber was meer interesse: onder meer Excelsior, FC Twente en Roda JC wilden de Brabander aan zich binden. De keuze viel dus uiteindelijk op NEC.
Meer over de loopbaan van Ernest Faber lees je in dit achtergrondartikel.