De komst van Erik Edman naar NEC lijkt van de baan, althans voorlopig. Technisch directeur Carlos Aalbers polste de Zweed of hij de rest van het seizoen naar Nijmegen wilde komen. ”Edman had wel interesse, maar zijn club Wigan Athletic wilde niet meewerken”, zei directeur Jacco Swart tegen Voetbal International.

Maar ook mét de medewerking van Wigan was de transfer niet zomaar afgerond. ”Edman zou dan flink wat salaris in moeten leveren, want NEC gaat echt geen salarissen van Engels niveau betalen”, aldus Swart op VI.nl. ”Voor dat geld wat die jongens daar verdienen kunnen wij hier een hele verdediging betalen. We hebben inmiddels Jeroen Heubach erbij van FC Twente, daar zijn we heel tevreden over.”
Edman zelf heeft inmiddels aangegeven zijn contract sowieso uit te willen dienen. Hij acht het niet netjes om midden in het seizoen te vertrekken. Zijn vrouw ziet een terugkeer naar Nederland wel zitten en het huidige contract van de 31-jarige Zweed loopt komende zomer af. Volgens zijn zaakwaarnemer Allan Bak Jensen zouden er drie clubs uit de Eredivisie concrete interesse hebben, waaronder Feyenoord en dus NEC.