NEC heeft vrijdagavond ongelooflijk maar waar verloren op bezoek bij FC Den Bosch: 3-0. De Nijmeegse club maakte net als in de voorgaande twee duels geen goede indruk. De Bosschenaren klopten de Nijmeegse defensie als een warm mes door de boter.

De Bossche thuisploeg startte ambitieus en kreeg in de beginfase goede kansen op de openingstreffer. Aanvallers Dennis Kaars en Sven Blummel waagden beiden een poging, maar Joshua Smits voorkwam een doelpunt. Na een mogelijkheid aan de andere kant voor Sven Braken ging de doelman van NEC juist in de fout. Kaars onderschepte een pass van de keeper van NEC en profiteerde: 1-0.

NEC had de grootste moeite in de opbouw, terwijl de Nijmeegse verdediging vrij gemakkelijk werd geklopt. Zo ook zes minuten na de 2-0, toen Oussama Bouyaghlafen na een goede actie mocht voorgeven op aanvoerder Niek Vossebelt, die voor de 2-0 zorgde. Zo stond Den Bosch na 26 minuten zeer terecht op een comfortabele voorsprong. NEC kreeg vervolgens een aantal kansen op de aansluitingstreffer, maar scoorde net als Den Bosch niet meer in de eerste helft.

De Nijmeegse missie in de tweede helft was duidelijk: scoren, scoren en nog eens scoren. Maar gezien het aantal kansen maakten de bezoekers niet de indruk dat ze nog drie doelpunten nodig hadden voor een zege. Voorin was NEC slordig en maakten de aanvallers de verkeerde keuzes. Aan de andere kant creëerde Den Bosch weinig, maar de thuisploeg verdedigde immers een knappe voorsprong. Trainer Wil Boessen bracht een extra verdediger en mede daardoor stuntte zijn ploeg tegen NEC. Muhammed Mert scoorde in de slotfase ook nog tegen zijn oude club: 3-0. In de 93e minuut miste Groeneveld zelfs nog een strafschop.

NEC mag zich allereerst even gaan schamen en maakt zich daarna op voor het tweeluik tegen FC Emmen. Eerst aanstaande vrijdag in de competitie in Nijmegen en de daaropvolgende dinsdag in het KNVB-bekertoernooi in Emmen.
Bekijk hier de samenvatting van FC Den Bosch-NEC.

Wedstrijdverloop
20’ 1-0: Kaars.
26’ 2-0: Vossebelt.
88′ 3-0: Mert.

Opstelling NEC: Smits; Buwalda (46’ Heinloth), Golla, Van de Pavert, Verdonk; Bikel (65’ Achahbar), Kadioglu, Dijkstra; Larsson (84′ Sleegers), Braken, Groeneveld.

Opstelling FC Den Bosch: Heemskerk; Deijl (65’ Fernandes), Kersten, Santermans, Van der Winden; Vossebelt, Mert, Van Son; Blummel (80’ Van der Sande), Kaars, Bouyaghlafen (70’ Biemans).

Foto: David van Haren