NEC heeft de komende wedstrijden Energy4all op het shirt staan. De stichting en voetbalclub slaan de handen ineen voor een unieke samenwerking.
Energy4all zet zich in voor energiestofwisselingsziekten. Jochem van Gelder is ambassadeur van deze stichting. Klik hier voor de website van Energy4all.
Het persbericht van NEC:
N.E.C. zal vanaf zaterdag 6 augustus, wanneer de competitie start in en tegen SC Heerenveen, haar  eerste wedstrijden spelen met Energy4All op het shirt.  De Stichting Energy4All is in 2006 in Nijmegen opgericht met als doel geld in te zamelen voor het onderzoek naar een medicijn voor energiestofwisselingsziekten. Met deze samenwerking slaan Energy4All en N.E.C. de handen ineen om Energy4All landelijke naamsbekendheid te bezorgen en N.E.C. een financieel resultaat voor het aanbieden van shirtreclame.
Energy4All zal in ieder geval tijdens de vier wedstrijden in augustus op het shirt prijken. Deze maand zullen er fondsenwervende acties door zowel Energy4All als N.E.C. worden georganiseerd. Er zullen vier verschillende donatiepakketten worden aangeboden, van €50,-, €250,-, €500,- en €1.000,-. N.E.C. stelt niet alleen de voorzijde van haar shirt beschikbaar, alle gulle afnemers van de bovenstaande donatiepakketten ontvangen een tegenprestatie in de vorm van bijvoorbeeld vrijkaarten voor een thuiswedstrijd, exposure op de LED-boarding, meet and greets met spelers en gesigneerde wedstrijdshirts. Begin september zal worden bekeken of het shirtsponsorschap zal worden gecontinueerd in de maand september. Ook zullen kinderen die een energiestofwisselingsziektehebben door N.E.C. ontvangen gaan worden.
Landelijke naamsbekendheid noodzakelijk voor Energy4All
Energy4All is in 2006 opgericht met als doel om geld in te zamelen voor het onderzoek naar een medicijn voor energiestofwisselingsziekten. Iedere week worden 1  à 2 kinderen geboren met deze zeldzame ziekte en slechts 50% van deze kinderen haalt de leeftijd van 10 jaar. Bovendien worden door vele  ambassadeurs en vrijwilligers diverse jaarlijks terugkerende activiteiten georganiseerd voor deze kinderen.  Het onderzoek naar het verlossende medicijn is in een vergevorderd stadium, maar om het uiteindelijke doel te realiseren is het van groot belang om de landelijke bekendheid van Energy4All en de energiestofwisselingsziekten te verhogen. Meer landelijke bekendheid van deze ziekte en Energy4All zal uiteindelijk leiden tot meer geld voor het onderzoek.
Jan van Duijn, Voorzitter van Energy4All: "Dit partnership is een prachtige kans voor Energy4All.  We zijn dringend op zoek naar landelijke naamsbekendheid om ons doel te bereiken.  We verwachten dat we door de samenwerking met N.E.C., en alle fondsenwervende acties die rondom de shirtsponsoring worden georganiseerd, een belangrijke stap kunnen maken naar ons einddoel. Meer naamsbekendheid is een voorwaarde om voldoende financiële middelen te genereren die nodig zijn voor het onderzoek naar een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten".
Samenwerking kan alleen maar winnaars opleveren
Jacco Swart, Algemeen Directeur van N.E.C.: We zijn op zoek naar een partner voor ons shirt. Deze zoektocht heeft vooralsnog niet geleid tot een partnership voor dit hele seizoen. Vanuit de club zijn er al langer goede contacten met Energy4All. De roots van Energy4All liggen in Nijmegen, de onderzoekende professor Smeitink is verbonden aan het UMC St. Radboud Nijmegen en Jochem van Gelder is ambassadeur van zowel Energy4All en N.E.C. We hebben samen een concept ontwikkeld waar zowel N.E.C. als Energy4All alleen maar beter van kunnen worden. Wij zijn daarbij ook afhankelijk zijn van de bereidwilligheid van supporters en het bedrijfsleven om dit te steunen door een donatiepakket af te nemen. Dat zal uiteindelijk bepalen hoe lang Energy4All op de voorzijde van het shirt zal prijken. De komende dagen zullen we op en buiten het veld veel aandacht vragen voor de actie en we hebben er alle vertrouwen in dat we met z’n allen een unieke prestatie neer kunnen zetten".