Na de wereldprestatie van NEC afgelopen weekend was het niet lang wachten voordat de complimenten richting Nijmegen kwamen. Zowel bij VI als bij De Telegraaf vinden we meerdere NEC’ers in hun Elftallen van de Week. Daarnaast waren ook de mannen van Studio Voetbal complimenteus over de prestatie van NEC.

Bij Voetbal International worden drie NEC’ers uitgelicht. Jasper Cillessen was na de gepakte penalty de best beoordeelde doelman van afgelopen weekend. Hij kreeg een 7,5. Voor doelpuntenmaker Kodai Sano was er een plekje op het middenveld. Ook hij kreeg een 7,5. Trainer Rogier Meijer werd beter beoordeeld dan zijn twee spelers. Met een 8 op zak mocht hij zich de best beoordeelde trainer van de 27e speelronde noemen.

Studio Voetbal

Pierre van Hooijdonk was bij Studio Voetbal lovend over Mees Hoedemakers. “Dat is iemand waar het juiste gif in zit. Het is een middenvelder die ook in de zestien van de tegenstander komt. Kijk, dit is drukzetten”, stelt de oud-speler van Feyenoord terwijl er beelden van de NEC’er te zien zijn. “Met name Hoedemakers vond ik een uitstekende indruk maken. Voor een trainer is het een betrouwbare speler, omdat het niet iemand is die stomme dingen doet.”

Bij De Telegraaf mocht John van Loen het elftal in elkaar zetten. Ook hij kiest op doel voor Cillessen. “Die jongen heeft een hoop gezeik over zich heen gekregen over dat stoppen van penalty’s en nu pakt ’ie er één tegen PSV, dat voor het eerst verloor. Daarna haalde hij lekker nog effe z’n gram bij iedereen op tv. Leuk voor die jongen.”

Ook voor Sano is er een plekje vrijgemaakt. “Sano van NEC is zo’n vlieg die elke keer weer terugkomt en op je komt zitten. Die zat overál tussen. Vanachter die tv hoorde je alleen maar ’Sano, Sano, Sano en wéér Sano’ tegen PSV. Die jongen zal nooit opgeven en dat maakt een verschil. En dan maakte hij ook nog eens de 2-1.” Daarnaast werd ook de prestatie van Youri Baas beloond met een verkiezing in het elftal. “Youri Baas van NEC staat er al in door dat hakkie voorafgaand aan de 3-1. Of hij nou een bal afpakte, een bal inleverde of er wat leuks mee deed: hij was continu bezig en hield iedereen bezig bij PSV. Baas was de baas”, sluit Van Loen prachtig af.

Foto: Rob Koppers