NEC staat er goed op in Nederland na de knappe 1-0 zege van afgelopen zaterdag op FC Twente. In de landelijke media worden de Nijmegenaren veelvoudig genoemd bij de beste spelers van dit weekend. Ook trainer Rogier Meijer krijgt lof na het optreden van zijn ploeg tegen de Tukkers.

Bij Voetbal International is de 42-jarige oefenmeester uit Doetinchem namelijk de best beoordeelde trainer van speelronde achttien in de Eredivisie. Na de winst op Twente kreeg Meijer een 7,5 van het voetbalmedium. In het Elftal van de Week van VI is NEC hofleverancier. Maar liefst vier spelers in het rood-groen-zwart behoren tot de elf best beoordeelde spelers van afgelopen weekend. Op het middenveld staan Dirk Proper en Magnus Mattsson met beide een 7,5. Achterin is er plaats van Philippe Sandler met een 7 en Man of the Match Calvin Verdonk. De linksback kreeg een 8 na zijn fantastische vrije trap tegen de nummer drie van de Eredivisie. Hij kreeg daarvoor het hoogste cijfer van deze speelronde. Desondanks werd hij niet de Speler van de Week bij VI: Brian Brobbey kreeg ook een 8.

Van bovengenoemde spelers staat er ook drie bij het Elftal van de Week van het Algemeen Dagblad. Alleen Mattsson staat bij hen niet bij de beste elf spelers van speelronde achttien. Sandler, Verdonk en Proper werden wel verkozen door het AD.

Tekst gaat verder onder het Instagram-bericht.

Bij De Telegraaf was oud-voetballer Ferdi Vierklau de rapporteur van dienst. In zijn Elftal van de Week staat met matchwinner Calvin Verdonk één NEC’er. “Zijn vrije trap was fantastisch, een echte zwabberbal, hè? Als je daar tegen FC Twente de winnende mee kan maken, is dat mooi. Ik genoot van zijn drive en dynamiek die linkerkant. Hij is comfortabel aan de bal”, zo analyseerde Vierklau.

Ook bij ForzaNEC kregen de NEC’ers hoge cijfers. Deze kun je hier vinden.

Foto: Orange Pictures