NEC speelde de eerste driekwart wedstrijd tegen MVV niet goed, echter toen Elayis Tavsan erin kwam werd het spel wat beter en zorgde hij met een assist ervoor dat de Nijmegenaren nog even terug in de wedstrijd kwamen.

”Een assist en bijna nog een goal, het is jammer dat die er niet in gaat”, spreekt de aanvaller tegen ESPN. ”Als je erin komt wil je natuurlijk alles geven. Ik denk dat ik dat vandaag heb gedaan en weer laten zien dat ik eigenlijk in de basis hoor. Ik moest voor frisse energie zorgen en proberen beslissend te zijn.”

Nadat Thomas Beekman de afgelopen weken in de basisopstelling is verschenen lijkt Tavsan de pineut te zijn. ”In het begin gaf de trainer (Rogier Meijer, red.) geen duidelijke uitleg en moest ik het er maar mee doen eigenlijk. Uiteindelijk hebben we wel een gesprek gehad en daar heeft hij wat dingetjes uitgelegd en dat moet ik gewoon accepteren. Bijvoorbeeld in de diepte lopen, ik denk dat hij dat meer verlangt van mij en ik denk meer rendement. Ik denk dat ik daar wel goed mee bezig ben en laten zien heb dat ik veel rendement heb. Verder rest dat was het wel eigenlijk.”

De eerste 80 minuten waren NEC onwaardig. Hoe keek de aanvaller op de bank naar het spel van zijn ploeg? ”Het was niet een goede wedstrijd nee, alleen ik denk dat we moeite hadden dat we zoveel aan de bal waren en niet echt de vrije man konden vinden en ik denk dat we dat moeten verbeteren naar de volgende wedstrijd. We moeten de bal wat sneller rond laten gaan.”

Op de vraag of hij zichzelf kandidaat heeft gesteld voor een basisplaats antwoord hij ”Ik denk het wel, een goal en een assist in twee wedstrijden dus dat denk ik wel”, besluit Tavsan.

Foto: Rob Koppers