Souffian El Karouani is woensdagochtend gepresenteerd als nieuwe linksback van FC Utrecht. De 22-jarige Marokkaan heeft een driejarig contract getekend bij de Domstedelingen.

“Dit is een goede stap voor mij, op het juiste moment”, stelt El Karouani tegenover de camera’s van FC Utrecht-tv. “Voor mijn gevoel was ik toe aan een nieuwe omgeving, een nieuwe uitdaging. Hier kan ik mezelf doorontwikkelen.”

Bij FC Utrecht is technisch directeur Jordy Zuidam uiteraard in zijn nopjes met het aantrekken van El Karouani. “Souffian is een linksback die sterk is aan de bal, technisch vaardig is en ervan houdt om de hele flank te bestrijken. Hij draagt dus ook graag aanvallend zijn steentje bij en beschikt over een groot loopvermogen. Souffian is fel en agressief in de duels. Hij is een speler met een ontzettende drive, een echte winnaar.”

Middenvelder

El Karouani kwam in 2017 in de voetbalacademie van NEC terecht. Na een seizoen op het middenveld onder leiding van Rogier Meijer kwam El Karouani onder Ron de Groot bij de beloften. Pas daar, op 18-jarige leeftijd, belandde El Karouani op de linksbackpositie. In het seizoen 2019-2020 sloot hij zich aan bij de eerste selectie en in het promotieseizoen 2020-2021 brak El Karouani echt door. 

In drie volwaardige seizoenen kwam El Karouani al tot een totaal van 110 wedstrijden voor de Nijmeegse hoofdmacht. Daarin scoorde hij zes keer, twaalf keer gaf hij een assist. Zijn prestaties zijn bij de Marokkaanse voetbalbond ook niet onopgemerkt gebleven. Al drie keer kwam El Karouani in actie voor zijn nationale elftal.