Souffian El Karouani was vrijdagavond belangrijk voor NEC in het duel met Excelsior. Met zijn strakke vrije trap zette hij naar eigen zeggen hoogstpersoonlijk de 2-2 op het scorebord. Hoe dan ook ging het na afloop veel over de gelijkmaker. “Van LiveScore kreeg ik hem op m’n naam, dus ik kan er weer eentje bij zetten”, zei de linksback na afloop.

“Wat we tegen Telstar niet goed deden, ging vandaag wel goed”, begint El Karouani zijn verhaal. NEC opende niet best, maar volgens El Karouani was er ook weer niet heel veel aan de hand. “Bij ESPN begonnen ze net ook over de openingsfase, maar daar ben ik het niet mee eens. We deden gewoon ons ding. Excelsior wist zelf ook weinig klaar te spelen. Hoeveel kansen hebben ze gehad? Twee halve en die vliegen er uit het niets in. Het is niet dat je helemaal wordt weggespeeld.” Naar eigen zeggen waren het ’twee suffe goals’. “De eerste glijdt bij de handen van Norbert (Alblas, red.) weg, daar kan hij niks aan doen. De tweede valt toevallig voor de voeten van een speler van Excelsior en die schiet hem dan wel strak binnen.”

Rogier Meijer hield, in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Telstar, vertrouwen in de ploeg die het zichzelf zo moeilijk maakte. “Hij begon in de rust gewoon positief. ‘Jongens, twee goals tegen. Dan kunnen wij het ook.’ We moesten erop klappen en dat hebben we goed gedaan.” Het vertrouwen van de trainer betaalde zich uit in de tweede helft. Nadat Jonathan Okita al snel na rust de aansluitingstreffer op het scorebord prikte, had El Karouani een belangrijke rol bij de gelijkmaker. “Rens zei tegen me dat ik de bal gewoon hard voor de goal moest leggen. Dan hoop je dat er iemand tegenaan loopt of juist niet.” Het ging na afloop veel over de treffer. Okita kreeg hem bij ForzaNEC.nl op zijn naam, maar ontkende zelf dat hij de bal aanraakte. “Klopt, hij werd maar een klein beetje van richting veranderd, dus hij staat gewoon op mijn naam”, aldus El Karouani.

Voorafgaand aan die goal was er een kleine discussie tussen Elayis Tavsan en El Karouani. De linksback vertelt: “Dat hoort erbij in het voetbal. Vanaf de zijkant werd geroepen dat ik hem moest nemen door de trainer. Ik zei tegen Ella: ‘Geen discussie, ik neem hem.’ Hij wilde hem graag nog steeds nemen, maar het besluit stond vast en hij accepteerde het uiteindelijk. We hebben het er net nog over gehad en uiteindelijk was hij ook blij dat ik hem had genomen”, besluit El Karouani.