Linksback Souffian El Karouani mocht dinsdagavond weer starten voor ‘de leeuwen van de atlas’. Marokko won eenvoudig met 3-0 van Guinee.

Voor Marokko stond er niks meer op het spel, aangezien zij zich in de vorige interlandperiode al plaatsten voor de play-offs van het WK. De Marokkanen kwamen nog voor het half uur op een 2-0 voorsprong. In de zestigste minuut tekende Aybou El Kaabi nog voor de 3-0. El Karouani zat eerder deze week tegen Soedan nog negentig minuten op de bank, maar mocht nu een uur spelen. Gescoord werd er na zijn wissel niet meer en daarmee blijft Marokko foutloos op weg naar Qatar.

Danny Vukovic speelde tegelijkertijd met Australië gelijk tegen China. Vukovic kwam wederom niet in actie voor de ‘Ausies’, maar door de remise wordt het voor Australië steeds lastiger om deelname aan het WK te realiseren. Robin Roefs, derde doelman van NEC, kwam dan weer wel in actie. Hij beleefde een wel heel bizarre wedstrijd, maar won uiteindelijk wel met 1-4.

Foto’s: Rob Koppers