Souffian El Karouani is blij met de overwinning van NEC tegen PEC Zwolle. “Belangrijke punten, dit soort wedstrijden moeten wij winnen. Ik denk dat we laten zien hebben dat we dat zeker kunnen.” Over zijn eigen spel is hij content. ” Er kunnen altijd dingen beter. Het begint nog maar net. Ik ga alleen maar een betere voetballer worden van het spelen van dit soort wedstrijden. Als ik een fout maak is het niet zo erg. Ik weet dat het daarna niet meer gebeurd.”

El Karouani had in de eerste helft een klein opstootje met zijn directe tegenstander. “Ik gaf hem een schouderduw. Ik voelde dat hij daardoor een beetje uit balans raakte, maar hij trok mij mee, waardoor ik het gevoel kreeg dat hij mij echt pijn wilde doen en toen werd ik boos op hem.” Met zijn partner aan de linkerkant van vandaag Jordy Bruijn is hij erg blij. “Ik heb sowieso liever dat de buitenspeler aan de binnenkant staat, dan kan ik er lekker overheen. Ik had alleen het gevoel dat ze iets meer over rechts gingen, terwijl ik het gevoel had dat er veel ruimte lag aan de linkerkant. Dat soort wedstrijden zitten er ook bij en dat moet je accepteren.”

Door de 2-0 van Jonathan Okita gooide NEC de wedstrijd een beetje op slot. “Dat is belangrijk. Je kan daarin blijven hangen of je kan doorgaan. De trainer heeft in de rust aangegeven dat we door moesten gaan. Dat hebben we gedaan.” El Karouani keek ook alvast vooruit naar de wedstrijd van volgende week tegen Heracles Almelo. “Dat is weer zo’n wedstrijd die je moet winnen, dus we gaan er lekker tegenaan, maar nu eerst genieten van deze overwinning.”

Foto: Rob Koppers