Souffian El Karouani werd vorige week al na een kwartier voetballen naar de kant gestuurd. Een klein akkefietje met FC Groningen-spits Jorgen Strand Larsen werd onverbiddelijk hard bestraft door scheidsrechter Sander van der Eijk. Diezelfde scheidsrechter gaf direct na de wedstrijd al aan niet geheel achter zijn beslissing te staan…

“Ik schrok echt dat hij rood trok. Ik zag het totaal niet aankomen”, blikt El Karouani terug op het incident. “Ik begreep opzich wel dat hij vanuit zijn hoek dacht aan een kopstoot, maar ik had wel verwacht dat de VAR zou ingrijpen. Daarom bleef ik ook nog even wachten op het veld.” Uiteindelijk kwam vrij snel het definitieve oordeel. “Dan ga je alleen naar de kleedkamer. Je roept wat dingen, doucht snel en komt dan wat tot rust. Uiteindelijk heb ik de wedstrijd vanaf de tribune afgekeken.”

Daar zag de linksback, die deze week het teleurstellende bericht ontving niet te zij opgenomen in de nationale selectie van Marokko, zijn elftal uitstekend voetbal op de mat leggen. “Als het elf tegen elf was gebleven hadden we ze helemaal scheel gespeeld. Nu duurde de wedstrijd net te lang voor ons en gaven we het helaas uit handen.”

Niet geschorst

Maandag kwam het bericht vanuit Zeist dat de kaart geseponeerd is en dat kwam niet geheel als een verrassing. “Al weet je het nooit, want bijna altijd krijg je toch minimaal één wedstrijd schorsing. Gelukkig was dat nu niet zo. Ik zag na de wedstrijd het interview met de scheidsrechter. Hij zei dat hij niet meer achter zijn beslissing stond. Dan hoop je wel dat de KNVB dat meeneemt in z’n oordeel.” En dat bleek.

De klap van de late nederlaag kwam even aan bij zijn ploeg, maar het biedt juist ook vertrouwen. “Ik denk dat het spel tegen AZ en FC Groningen juist heel veel perspectief biedt. We zijn er dan ook niet zo mee bezig dat we alweer even niet gewonnen hebben. Ik denk, mede door het spel, dat dat ook niet zo lang meer duurt”, sluit El Karouani met een glimlach af. Na twee wedstrijden op linksbuiten, is het met de terugkeer van Elayis Tavsan maar de vraag waar de Marokkaan zaterdag verschijnt. “Dat zal je aan de trainer moeten vragen.”

Foto: Rob Koppers