Na een trainingskamp in Hoenderloo, stond afgelopen zaterdag het vierde oefenduel voor NEC op het programma. Is het een nietszeggende 4-0 overwinning of kijkt Souffian El Karouani hier anders naar? “Duitse teams kunnen goed voetballen en we moeten ze zeker niet onderschatten.”

NEC had aan één helft genoeg tegen FC Bocholt. De back is dan ook zeer positief over het spel van zijn team. “We hebben goed gedaan wat we hebben afgesproken. Iedereen heeft zijn taken goed uitgevoerd. We moesten snel counteren en goed aansluiten. Dat is ons vandaag zeker gelukt.” Als verdediger is het in dit soort wedstrijden niet makkelijk, ondanks dat je achterin weinig te doen hebt. “Je moet vooral veel rennen, maar als back maak je juist nu veel meer meters. Een prima conditietest voor mij”, grapt El Karouani met een knipoog.

Anderhalve week geleden kwam er een ‘nieuwe’ linksback naar Nijmegen. Calvin Verdonk maakte de definitieve overstap naar de Keizerstad. “We kennen hem van vorig jaar. Ik zie hem als een vriend. We weten allebei wat de trainer van ons vraagt. We zullen gaan zien hoe het dit seizoen gaat lopen.”

De Marokkaans international beschikt over een aflopend contract, dus zal er wellicht wel interesse zijn. El Karouani laat zich daar echter niet over uit. “Daarvoor moet je bij Ted van Leeuwen zijn. Ik heb veel zin in het nieuwe seizoen en vooral bij deze mooie club.” Handhaving is in Nijmegen wederom het doel voor dit seizoen. Kan Souf zich vinden in deze doelstelling? “Handhaving is zeker mogelijk, maar met deze ploeg is meer te bereiken. We hebben een goed team en er komen misschien nog wat spelers bij. De structuur staat goed en ook de connecties met nieuwe teamgenoten is goed”, zo sluit een ambitieuze El Karouani af.

Foto: Rob Koppers