Souffian El Karouani tekent spoedig een contract bij FC Utrecht. Dat melden De Telegraaf en De Gelderlander maandagavond. In de Domstad ligt voor de 22-jarige linksback een meerjarig contract klaar.

El Karouani kreeg twee weken terug een deadline van NEC om te reageren op het aanbod dat de club hem had gedaan. Omdat El Karouani nog geen keuze wilde maken, deed de club dat maar voor hem door de aanbieding in te trekken. El Karouani benut zijn transfervrije status nu dus direct, door snel in zee te gaan met FC Utrecht.

Utrecht

Dat Utrecht zich meldt voor El Karouani is geen verrassing. Bij de huidige nummer zeven van de Eredivisie is Djevencio van der Kust vertrokken. Django Warmerdam en de van Feyenoord gehuurde Ramon Hendriks kampen met veel fysieke problemen. Laatste weken speelden de routiniers Nick Viergever en Mark van der Maarel meermaals als linksback.

Middenvelder

El Karouani kwam in 2017 in de voetbalacademie van NEC terecht. Na een seizoen op het middenveld onder leiding van Rogier Meijer kwam El Karouani onder Ron de Groot bij de beloften. Pas daar, op 18-jarige leeftijd, belandde El Karouani op de linksbackpositie. In het seizoen 2019-2020 sloot hij zich aan bij de eerste selectie en in het promotieseizoen 2020-2021 brak El Karouani echt door. 

In drie volwaardige seizoenen kwam El Karouani al tot een totaal van 110 wedstrijden voor de Nijmeegse hoofdmacht. Daarin scoorde hij zes keer, twaalf keer gaf hij een assist. Zijn prestaties zijn bij de Marokkaanse voetbalbond ook niet onopgemerkt gebleven. Al drie keer kwam El Karouani in actie voor zijn nationale elftal.

Foto’s: Rob Koppers en Orange Pictures