NEC in bij de uitwedstrijd tegen Vitesse een punt (0-0). Na de rode kaart van Oussama Tannane stonden de Nijmegenaren lang met tien man, maar dat was aan het spelbeeld niet per se af te lezen. Souffian El Karouani speelde een sterk duel en was ook nog eens dichtbij een doelpunt. “We loerden op de counter en die kwam er. Ikzelf kreeg de kans. Zonde, maar de keeper pakt de bal goed.”

“Het is een beetje dubbel natuurlijk”, start El Karouani bij ESPN. Net als vele andere NEC’ers had hij meer verwacht van de uitwedstrijd in het GelreDome. “Ik denk dat we zelfs met tien man hier drie punten hadden kunnen pakken. 0-0 is uiteindelijk wel goed. Toen wij nog met elf stonden waren wij aan de bal beter, maar eigenlijk met een man minder ook. Wij deden het goed en wachtten op de counter. Daar creëerden we een paar keer kansen uit.”

Vroeg in de tweede helft was het de 22-jarige linksback zelf, die dicht bij de openingstreffer was. Vanuit de counter kwam hij vanaf de linkerkant naar binnen om vervolgens met zijn rechter doelman Kjell Scherpen te testen. “Dat was zonde. De keeper redde goed.” In de eerste helft bediende hij Nany Dimata op een haar na met een afgemeten voorzet. De Belgische spits kwam net te kort.

Moment van de wedstrijd

Maar het verhaal van deze Gelderse Derby was natuurlijk de rode kaart van Oussama Tannane. Scheidsrechter Danny Makkelie stuurde de middenvelder van NEC van het veld nadat hij zijn tegenstander, Kacper Kozłowski, bij zijn nek pakte en een tikje in het gezicht uitdeelde. El Karouani vond het te makkelijk. “Als je kijkt naar die tweede overtreding (van Maximilian WIttek) dan kan je daar ook rood voor geven. Tannane beweegt met zijn lichaam en zijn armen bewegen mee. We zijn allemaal mannen en kunnen wel een stootje hebben. Ik vind het geen rode kaart.”

El Karouani neemt zijn maatje ‘Oussie’ dan ook niks kwalijk. “Hoe ik ‘Oussie’ ken doet hij gewoon elke wedstrijd zijn ding en is hij een professional. Vandaag geeft hij weer de volle honderd procent, maar gebeurt er iets wat altijd kan gebeuren. Dit soort dingen horen erbij en dat weet hij zelf ook.”

Schorsing

En, El Karouani op zijn beurt ook. De linksback kreeg tegen Vitesse zijn vijfde gele kaart van het seizoen en mag dus hoogstwaarschijnlijk volgende week naast Tannane op de tribune plaatsnemen. Dan neemt NEC het op tegen FC Emmen. “Helaas. Ik laat mijzelf ook weleens meeslepen in het spel. Zonde dat ik dan een wedstrijd moet missen”, eindigt de Marokkaan, die een ijverige indruk achterliet tegen Vitesse.

Foto: Orange Pictures