Nu de interlandperiode weer is aangebroken, gaan er weer een aantal spelers van NEC op zoek naar internationale successen met hun land. Zo ook Souffian El Karouani. De linksback is voor de tweede keer opgeroepen voor het eerste elftal van Marokko en gaat wellicht nu wel zijn debuut maken voor de Leeuwen van de Atlas. De heren van de Jarda Podcast bespraken het mogelijke debuut voor El Karouani en wat voor gevolgen dit met zich mee kan brengen voor NEC.

Marokko is namelijk gekwalificeerd voor de Afrika Cup. “Dan zullen we Souf moeten missen”, aldus Dennis Arns. Jeroen Rengers volgde met een terechte opmerking. “Die gaan toch een keer die bondscoach ontslaan, waardoor die sterren allemaal weer terugkomen”, doelt Rengers op de tegenvallende prestaties van de bondscoach die bovendien sterren als Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui buiten de selectie houdt.

“Dat gaan ze toch niet drie maanden voor een groot toernooi doen?”, vraagt Chiron Rengers zich af. Als de bondscoach niet wordt ontslagen en El Karouani laat zijn kwaliteiten ook komende maanden zien lijkt de kans dus aanwezig dat NEC het in de maand januari zonder de vaste linksback moet doen. De Afrika Cup begint op 9 januari en de finale vindt plaats op 6 februari. In deze periode staan wedstrijden tegen Heracles Almelo, Feyenoord en PEC Zwolle op het programma.

Okita

El Karouani is niet de enige NEC’er die is opgeroepen voor zijn land. Zo is Jonathan Okita opgeroepen voor de Democratische Republiek Congo, wat tot verbazing leidde bij de heren aan tafel. “Ik dacht het is een Franse-Duitser”, aldus Chiron. Dennis specificeert het dan even. “Geboren in Duitsland, opgegroeid in België en daardoor Frans sprekend, maar hij mag blijkbaar ook uitkomen voor Congo.” Waar voor El Karouani dus geldt dat hij er mogelijk gedurende de Afrika Cup niet bij is, zal dit voor Okita niet het geval zijn. Congo is namelijk niet geplaatst voor de Afrika Cup, waardoor hij in de winter gewoon bij NEC kan blijven.

Beluister de Jarda Podcast op jouw favoriete kanaal, zoals Spotify, iTunes of Google.

Foto: Rob Koppers | Orange Pictures