Souffian El Karouani verlengde vrijdagmiddag onder toeziend oog van familie en vrienden zijn contract tot medio 2023 bij NEC. Hij heeft een hoge ambitie en wil graag iets winnen met NEC.

Een verlenging van 2,5 jaar moet veel vertrouwen geven vanuit de club. ”Daarom heb ik ook het contract getekend”, aldus de geboren Bosschenaar. De 20-jarige linksback brak dit seizoen door op de linkerflank, presteert verassend goed en staat bovenin het spelersklassement van de Keuken Kampioen Divisie. ”Ik speel altijd met een lekker gevoel vooruit, ik durf fouten te maken en durf dingen goed te doen. Ik denk dat daarom mijn kwaliteit naar boven komt.”

NEC is dit seizoen nog actief op twee fronten: de beker en de competitie. ”Het is nog niet afgelopen. Ik wil graag iets winnen met NEC en de eerst komende wedstrijd is woensdag tegen VVV en we moeten de halve finale zien te halen. Het zou mooi zijn voor Nijmegen, NEC en voor ons natuurlijk. Verder moeten we gewoon ook doorgaan in de competitie. Het maakt mij niet uit hoe, als we maar promoveren.”

Er is en was voldoende belangstelling van andere clubs voor de linksback en het lijkt er niet op dat hij zijn contract uit zal zitten. ”Ik ga daar goed mee om, ik zit nu bij NEC en heb mijn contract verlengd en als er intern iets is dan wordt het intern besproken. Mijn focus ligt nu gewoon op NEC”, aldus El Karouani.

Foto: Rob Koppers