Souffian El Karouani is erg blij met het resultaat en het spel van NEC tegen FC Groningen. “Ik denk dat het verdiende drie punten zijn. We hebben goed gevoetbald en ik denk dat we de uitslag hebben afgedwongen.”

NEC speelt sinds de wedstrijd tegen FC Twente weer in de 433 formatie. El Karouani is daar blij mee. “Persoonlijk vind ik 433 fijner om in te spelen, maar met vijf man achterin kan ik ook gewoon spelen. Het belangrijkste is dat we gewoon weer lekker goed voetballen.” De waarde in aanvallend opzicht van El Karouani voor het elftal lijkt ook groter wanneer NEC in een 433 speelt, ondanks dat dat misschien in eerste instantie niet logisch klinkt. “Voor mij is het makkelijker. Als ik 433 speel dan kom ik aanzetten, terwijl als we met vijf verdedigers spelen dan sta ik er al vaak en moet ik opnieuw ruimte maken.”

NEC staat nu op zeventien punten. Dat is de helft van de magische 34 punten die normaal gesproken nodig zijn om in de Eredivisie te blijven. El Karouani heeft echter een ander doel voor ogen.” NEC in de Eredivisie houden moet gewoon gebeuren. Ik denk ook wel dat dat gaat gebeuren. Zelf wil ik graag in de top 7 eindigen en Europees voetbal halen met NEC. Dat is mijn hoofddoel. Als dat zou lukken dan geef je toch iets mee aan de club en de mensen in de stad.” Ook voor Marokko heeft El Karouani een doel voor ogen. “Ik wil daar zo veel mogelijk minuten maken en het WK is mijn droom, daar bij zijn. Dat is in 2022 dus dat is nog even afwachten.”

Het lege stadion waar NEC in moest spelen vandaag was jammer voor El Karouani. “We zijn het gewend natuurlijk met corona, maar mooi dat onze supporters daar weer in grote hoeveelheden staan. Ik heb ze negentig minuten lang gehoord en gelukkig hebben we ze een feestje kunnen geven.” De volgende wedstrijd van NEC zal weer zonder publiek zijn. El Karouani ziet die wedstrijd met vertrouwen tegemoet. “Ik denk dat we gewoon ons plan gaan uitvoeren en ons ding gaan doen. Dan gaan we zien hoe het gaat lopen.”

Foto: Rob Koppers