NEC verloor zaterdagavond met 5-0 van landskampioen Ajax. De Amsterdammers walsten over NEC heen in de eerste helft en het stond na 40 minuten al liefst 5-0. De Nijmegenaren wisten de schade in de tweede helt te beperken. Teleurgesteld stonden Souffian El Karouani en Dirk Proper na afloop de pers te woord.

Souffian El Karouani

De linksback zag veel fout gaan in de eerste helft. ”We hadden heel wat goals kunnen voorkomen. Het is gewoon een kwestie van meelopen met de man. Je scoort dan ongelukkig een eigen goal, ja….wat moet je er van zeggen”, zucht El Karouani. Volgens de linksback had het bij hem niet met spanning te maken. ”Ik had geen extra spanning. Ik weet niet hoe dat voor sommige jongens is, maar ik was er klaar voor en misschien waren anderen wat gespannener. Ik weet het niet.”

Er is volgens Souf geen reden tot paniek. ”We moeten niet vergeten dat we gewoon tegen een Europese topclub spelen. We moeten leren van deze wedstrijd, beelden bekijken en dingen bespreken. Tegen PEC Zwolle staan we er gewoon weer en laten we zien wat we kunnen. We hebben vandaag ook karakter getoond. Als we allemaal ons kopje hadden laten hangen was het 10-0 geworden en dat is niet gebeurt, omdat we het goed deden in de tweede helft.”, eindigt El Karouani.

Dirk Proper

De kleine middenvelder vindt dat NEC blij mag zijn dat het 5-0 is gebleven. ”In de tweede helft waren we alleen maar de schade aan het beperken. Uiteindelijk vond Ajax het ook wel goed, maar we hebben ook beter gespeeld in de tweede helft. Je probeert Ajax zo lang mogelijk op 0-0 te houden, maar dan vliegen er in 20 minuten vier in en dan weet je dat het echt een hele lastige avond wordt.”

Veel spelers maakten zaterdag hun debuut in de Eredivisie. Proper zag vanavond ook een droom uitkomen. ”Het is natuurlijk wel fantastisch om hier te staan in de Arena tegen Ajax. Ik had mijn debuut wel wat anders voorgesteld, maar het is niet anders.” Tot slot was Proper ook erg te spreken over de NEC-fans. ”Je hoort ze nog zingen na de 5-0 en je ziet gewoon een vol vak. Dat is hartverwarmend en heel fijn. Je weet dat je dit seizoen de volledige steun krijgt en dat gaat ons zeker helpen. De supporters waren toch wel een van de weinige lichtpuntjes van de avond”, sluit Proper af.

Foto: Orange Pictures