NEC lijkt een abonnement op gelijke spelen te hebben. Het is namelijk al het vijfde gelijkspel achter elkaar. Souffian El Karouani kan er na afloop van de 0-0 tegen FC Utrecht gelukkig nog om lachen.

“We creeëren veel meer dan vorig seizoen. Zeker qua honderd procent kansen. Tegen Utrecht was dat twee keer Magnus Mattsson en één keer ikzelf. Die bal had erin gemoeten, maar dat gebeurt dan niet.” De linksback pept zijn ploeg wel op om het van een posititieve kant te bekijken. “Vorig jaar hebben we hier met 1-0 verloren. Het spel was veel beter dan toen.”

“Je moet geluk hebben in de voetballerij.”

Dat NEC moeite heeft met scoren is inmiddels wel bekend. Ook El Karouani ziet zijn ploeg daarin amper geluk hebben. “Als je kijkt naar het eerste schot van Magnus. Die bal komt tegen de onderkant van de arm van die keeper. Ik denk dat je geluk moet hebben in de voetballerij.” Daarentegen heeft de verdediging van NEC ook niks weggegeven. “De laatste twintig minuten waren wel pittig”, erkende ‘Souf’. “Je speelt niet meer je eigen spel en bent voortdurend aan het tegenhouden. Maar dat is tegen het einde van het fluitsignaal normaal.”

“We zijn erop voorbereid om tijdens de wedstrijd te switchen van systeem.”

In het slotfase van de wedstrijd gooide Rogier Meijer de boel om door Terry Lartey Sanniez nog even in te brengen. “We trainen altijd in drie blokjes elf tegen elf. Dan spelen we ook met een ander systeem. Hier waren we voorafgaand tegen Utrecht wel op voorbereid.”

Marokkaans elftal

De linksachter moest in het begin van het seizoen even op gang komen, maar het lijkt erop dat hij zijn oude vorm weer terug heeft. “Ik doe gewoon mijn ding. Mensen mogen kritiek hebben, maar ik weet van mezelf dat ik hard werk.”

Normaal gesproken zou de back tijdens de interlandperiode spelen voor het Marokkaans elftal. Alleen zit daar nu een andere bondscoach, die zijn oog niet heeft laten vallen op El Karouani. “Daar baal ik wel van. Het WK komt er binnenkort aan. Wie wil daar nou niet heen?” De back weet dan ook goed wat hij moet blijven doen. “Het enige wat ik kan doen is mijzelf laten zien. Ik zal iedere wedstrijd goed moeten zijn. De nieuwe bondscoach heeft zijn eigen keuzes gemaakt en daar kan ik door mijn prestaties alleen maar verandering inbrengen. Ik heb de nieuwe bondscoach nog niet gesproken, maar hopelijk valt hij nog op mij terug”, zo sluit een gretige El Karouani af.

Foto: Rob Koppers