Souffian El Karouani lijkt op weg om de eerste linksback te worden van Rogier Meijer. Met Bart van Rooij speelt NEC veel met opkomende backs. El Karouani lijkt goed voor die rol weggelegd te zijn. Zelf vindt hij het in de voorbereiding best aardig gaan.

"Naar mijn gevoel gaat het goed. Ik krijg lekker de vrijheid van de trainer, met Ayman Sellouf en Jordy Bruijn aan de linkerkant", vertelt El Karouani aan ForzaNEC. Vanaf links wisselen spelers voortdurend van positie. "Zo kunnen we lekker doorwisselen, blijft het niet statisch en zijn we in de wedstrijd onvoorspelbaar. Er kan meer dreiging uitkomen op die manier."

El Karouani moet met zijn aanvallende intenties niet zijn verdedigende taken vergeten."We hebben als team een vijfsecondenregel. Zodra je de bal verliest, moet je omschakelen en erin klappen. Dat gaat steeds beter. Verdedigend weet ik dat ik mijn mannetje sta. Ik kijk wel veel naar Marcelo. Ik wil een aanvallende back zijn, die verdedigend zijn mannetje uitschakelt. Ik heb liever dat de rechtsbuiten achter mij aan rent dan andersom. Daar kan ik alleen maar zelf voor zorgen en daar ben ik nu mee bezig."

Tegen SC NEC wint de Nijmeegse formatie voor het eerst deze voorbereiding niet. "Natuurlijk moet je deze wedstrijden winnen, maar het gaat erom dat wij de dingen eruit halen waar wij als team mee verder kunnen. Dat is nu belangrijker dan het resultaat. Niet alles ging wat dat betreft goed, vandaar dat het ook 2-2 is geworden. Het weer speelt een beetje mee, maar iedereen weet dat we deze wedstrijden moeten winnen."

Foto: Rob Koppers