Souffian El Karouani is een van de minder bekende namen die dit seizoen meedoet bij NEC in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het achttienjarige talent speelde zaterdag tegen Almere City FC (2-2) vrijwel de gehele wedstrijd en is ook op het middenveld inzetbaar.

El Karouani kreeg tegen Almere alle ruimte op de linkerflank doordat NEC met drie centrale verdedigers en twee ‘hoge’ backs speelde. "Ik vond het goed om in 5-2-3 te spelen. Er zitten nog wel wat verbeterpuntjes aan. In de eerste helft ging het minder, maar de tweede helft was al beter. We moeten er als team aan wennen. We werken eraan en het gaat al beter."

De Bosschenaar krijgt in de voorbereiding veel speelminuten. "Ik probeer mijn rol zo goed mogelijk in te vullen. Ik kan als linksback spelen, maar ook als linkermiddenvelder. Ik focus me nu op de linksbackpositie, daar maak ik ook minuten. Vandaag ging het goed, ook als team. Wel jammer van die penalty in de laatste minuut."

El Karouani woont nog altijd in Den Bosch en reist telkens op en neer naar Nijmegen. Hij is begonnen aan zijn derde seizoen bij NEC. "Het bevalt me hier heel goed. Ik ben bij de Onder-19 gespeeld en afgelopen seizoen een half jaar bij Jong NEC. Daar ben ik begonnen met spelen als linksback en heb ik trainers Rogier Meijer en François Gesthuizen al meegemaakt."

Op de linksbackpositie lijkt Leroy Labylle zijn enige concurrent, maar El Karouani richt zich nog niet op een basisplek. "Mijn doel is eerst om bij het eerste te mogen blijven. Daarna ga ik pas denken over speelminuten. Leroy helpt mij erin en geeft me advies. Dankzij hem doe ik sommige dingen ook beter. Hij stuurt me aan. Tot nu toe gaat het goed."

Foto: Rob Koppers