NEC verloor zondag met 1-3 van AZ in eigen huis. Souffian El Karouani zag dat er meer in zit en speelde zelf een prima wedstrijd, grotendeels als linksbuiten.

”Er zat zeker meer in. Ik had nog een klein kansje. Ik denk de goals die we tegen krijgen een beetje zonde zijn, maar we waren niet per se de onderliggende partij. Maar zij winnen wel met 1-3 en wij verliezen”, aldus de linksback tegenover ForzaNEC.

AZ komt in de eerste helft voorsprong door een doelpunt van Jesper Karlsson, maar er leek sprake te zijn van hands. De VAR liet het doelpunt wel doorgaan. ”Ik heb het op TV gezien. Hoe ik het zie, haalt hij veel voordeel uit de situatie met zijn arm en ik dacht dat de VAR hem ook zou afkeuren. Blijkbaar was het goed en is het gewoon een goal en daarna moeten we gewoon doorgaan. We maken voor rust de 1-1 wat top is en dan kom je lekker de rust uit. We hebben ze vrij snel onder druk gezet de tweede helft en daarna valt de 1-2. Dan ga je nog steeds op zoek en heb je wat kansjes, maar de hele tijd half-half en maken ze alsnog de 1-3. Onterecht wil ik niet zeggen, zij scoren drie keer en wij één keer. Dus dat betekent dat zij terecht hebben gewonnen. Maar er had meer in gezeten voor ons.”

Al vroeg in de wedstrijd moest 21-jarige back van positie wisselen doordat Mikkel Duelund geblesseerd uitviel. Hij schoof twee linies naar voren en kwam als linksbuiten te spelen. ”Als Rogier (Meijer, red.) mij nodig heeft op posities. Hij weet dat ik op meerdere posities kan spelen, dat probeer ik zo goed mogelijk in te vullen en doen wat hij van me vraagt. Ik vond het prima gaan, zoals ik zei was er een kansje die ik binnen had kunnen schieten.”

Volgende week wacht een uitwedstrijd in het hoge Noorden tegen FC Groningen. ”Ik denk dat we daar gewoon de volle drie punten mee moeten nemen naar Nijmegen en de week daarop ook”, sluit El Karouani af.

Foto: Rob Koppers