Als scheidsrechter Pol van Boekel zondag in de wedstrijd tegen Ajax een gele kaart trekt voor een van de twee Marokkaanse voetballers van NEC, heeft de ploeg de week erop een probleem. Souffian El Karouani en Oussama Tannane staan namelijk allebei op scherp met reeds vier gele kaarten in de competitie. Trainer Rogier Meijer gaat het duo daar nog op wijzen.

Een vijfde prent van die kleur in de Eredivisie betekent automatisch een wedstrijd schorsing. “Ik denk dat Oussama graag tegen Vitesse wil spelen”, aldus Meijer in de Gelderlander. “Maar hij moet ook honderd procent geven tegen Ajax. Hij is niet iemand die op halve kracht kan spelen en hij staat met Alvarez tegenover iemand die dat ook niet kan. Hij moet niet in ongemakkelijke situaties terechtkomen, maar daar is hij professioneel genoeg voor.”

Rode kaart

De gele kaarten tellen alleen door in de Eredivisie, een midweekse gele kaart tegen Almere heeft dus geen directe gevolgen. Als een NEC’er tegen Ajax een directe rode kaart pakt, wordt de speler geschorst voor de eerstvolgende wedstrijd in alle Nederlandse competities. In dat geval zou Almere City dus wel meegeteld worden in het aantal wedstrijden schorsing. Bij twee keer geel en dus rood geldt de schorsing dan weer alleen voor de Eredivisie. Lekker duidelijk, hè.

Foto: Orange Pictures en Rob Koppers