Souffian El Karouani en Oussama Tannane blijven de komende maanden in Nijmegen. Het tweetal droomde van een plek in de Marokkaanse selectie voor het WK in Qatar, maar hebben van bondscoach Walid Regragui geen uitnodiging gekregen. Donderdag maakte de nieuwe trainer zijn selectie bekend.

Tannane zat voor het laatst bij de nationale selectie in maart 2021, toen hij nog speler van Vitesse was. Zijn laatste wedstrijd dateert alweer van twee jaar terug: in oktober 2020 speelde hij een half uur mee tegen Congo. In totaal kwam Tannane elf keer uit voor zijn land. In een eerder interview gaf de smaakmaker van NEC aan toch stiekem te dromen van een plek in de WK-selectie, maar Tannane realiseerde zich ook dat NEC niet op dat podium acteert waar een bondscoach snel naar kijkt. 

Toch deed de vorige bondscoach Halilovic, die in augustus op straat werd gezet, dat wel. Vorig seizoen selecteerde hij Souffian El Karouani meermaals en gunde hij de linksback zijn debuut in het nationale elftal. Ook El Karouani droomde van een plek in de 26-koppige selectie van ‘De Leeuwen van de Atlas’. 

Hij beleefde afgelopen winter de Afrika Cup nog met Marokko, maar kon toen niet op speeltijd rekenen. Sterker nog, alleen bij de 1e wedstrijd in de groepsfase was er een plek voor El Karouani op de bank beschikbaar. Verder keek hij toe vanaf de tribune. In totaal speelde El Karouani drie wedstrijden voor zijn land.

Cillessen

Vrijdag maakt Louis van Gaal zijn WK-selectie bekend. De verwachting is dat NEC met Jasper Cillessen voor het eerst in de clubhistorie een speler met het Nederlands elftal naar een eindtoernooi ziet gaan. Om 13:00 is de persconferentie van de bondscoach van Oranje.

Foto’s: Orange Pictures