Souffian El Karouani is opgeroepen voor het nationale elftal van Marokko. De linksback debuteert in de selectie van Vahid Halilhodžić en mag zich klaarmaken voor twee WK-kwalificatiewedstrijden.

El Karouani is sinds vorig seizoen de vaste linksback aan Nijmeegse zijde. De 20-jarige linkspoot speelde vorig seizoen in alle wedstrijden mee en had daarmee een grot aandeel in de promotie van NEC naar de Eredivisie. Op het hoogste niveau van Nederland mag hij het ook laten zien: in de eerste twee Eredivisie duels begon hij in de basis.

Naast ‘Souf’ zijn andere bekende namen in de Marokkaanse selectie Zakaria Aboukhlal (AZ), Yassine Bounou, Youssef En-Nesyri (beide Sevilla), Sofyan Amrabat (ex-FC Utrecht en Feyenoord, tegenwoordig Fiorentina) en Achraf Hakimi (Paris Saint-Germain). Hakim Ziyech zit verrassend genoeg niet bij de selectie van ‘de leeuwen van de Atlas’.

Marokko begint op 2 september tegen Soedan de WK-kwalificatiecyclus, om het vervolgens vier dagen later op te nemen tegen Guinee. Het overgebleven land in de poule is Guinee-Bissau. De Marokkanen zullen proberen om zich nogmaals te plaatsen voor het WK in Qatar, nadat het in 2018 al meedeed op het WK in Rusland.

Foto: Rob Koppers