Souffian El Karouani heeft gedebuteerd bij de nationale ploeg van Marokko. Zaterdagavond speelden de Marokkanen een uitwedstrijd bij Guinee-Bissau en die werd overtuigend gewonnen (0-3).

De linksback van NEC kwam er in de 82e minuut in voor Adam Masina. De eindstand stond toen al op het scorebord. Voor ‘Souf’ waren het zijn eerste minuten voor de nationale ploeg van Marokko. De 20-jarige vleugelverdediger speelde afgelopen seizoen alles voor NEC en had daarmee een groot aandeel in de promotie naar de Eredivisie. Ook op het hoogste niveau van Nederland laat hij zien mee te kunnen, waardoor de bondscoach van ‘de leeuwen van de Atlas’ hem selecteerde.

Het duel tegen Guinee-Bissau werd eerder uitgesteld door de militaire staatsgreep in het land. Tussendoor speelden beide teams nog wel tegen elkaar in Marokko. Toen moest El Karouani het hele duel vanaf de bank toekijken maar hij zag dat zijn landgenoten geen moeite hadden met de zieke (een groot deel van de selectie van Guinee-Bissau had voedselvergiftiging opgelopen) tegenstander (0-5).

Marokko staat nu bovenaan in poule I met negen punten na drie wedstrijden. Dinsdag spelen de Marokkanen een uitwedstrijd bij Guinee om de goede vorm (drie wedstrijden, drie keer winst en nog geen tegendoelpunten) in de Afrikaanse WK-kwalificatie door te zetten.

Foto: Rob Koppers