Ole Romeny is hard op weg naar FC Utrecht, zo weet Voetbal International. De 22-jarige aanvaller, die de afgelopen 1,5 jaar uitkwam voor FC Emmen, heeft een aflopend contract bij de ploeg die momenteel vecht tegen degradatie in de play-offs.

Romeny wordt in Utrecht herenigd met Souffian El Karouani. Het tweetal speelde bijna vier seizoenen samen in het eerste elftal van NEC. Romeny sloot in de zomer van 2018 aan bij de eerste selectie van de Nijmegenaren, maar werd nooit een onbetwiste basisspeler. Bij NEC kwam Romeny tot 77 wedstrijden waarin hij 12 keer scoorde.

In de winter van 2022 vertrok Romeny naar het noorden. Bij Emmen bloeide de aanvaller helemaal op. Dit seizoen is hij zelfs clubtopscorer met twaalf goals in 35 wedstrijden. Bij Emmen heeft de ‘Nimmakid’ een vrije rol, wat hem uitstekend lijkt te passen. In Nijmegen wist men na bijna vijf jaar nog niet wat zijn beste positie in het veld was.

Keeper

Romeny ziet in Utrecht niet alleen oude bekende El Karouani, maar kan mogelijk ook nog rekenen op een hereniging met Mattijs Branderhorst. De doelman die NEC na ruim vier seizoenen transfervrij verlaat staat hoog op het scoutingslijstje van de Domstedelingen. Huidig doelman Vasilis Barkas deed het dit seizoen uitstekend onder de lat in de Galgenwaard, maar is met een transfervrije status een gewilde optie bij andere clubs. Het is dan ook allerminst zeker dat hij bij Utrecht blijft.

FC Utrecht is overigens niet de enige die in de markt is voor de 29-jarige doelman. Branderhorst geniet veel interesse uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Een stap naar het tweede niveau van Nederland sloot Branderhorst echter recentelijk al uit. Ook Vitesse hoeft niet aan te kloppen, zo zei hij vorig week in een interview.

Foto’s: Orange Pictures