Misschien was het wel de beste wedstrijd die NEC afgelopen seizoen speelde: FC Groningen-uit in de competitie. Ondanks een vroege rode kaart voor Souffian El Karouani was NEC lange tijd de betere in Groningen maar moest het in de slotfase alsnog buigen voor de plaatselijke FC. El Karouani is er opnieuw klaar voor, wil niet terugdenken aan die wedstrijd en wil nu het duel tegen de Noorderlingen volmaken.

Afgelopen weekend was NEC zowaar een keer vrij. Door midweekse Europese verplichtingen van AZ werd de onderlinge wedstrijd vorig weekend verplaatst naar 1 september. De selectie heeft echter niet stilgezeten. “We hebben hard getraind, misschien wel harder dan normaal. Juist omdat we geen wedstrijd hebben gehad. Groningen is nu een mooie tegenstander onder mooie omstandigheden,” aldus de Marokkaan. “Een avondwedstrijd in een volle Goffert, beter kan bijna niet.”

De belangrijkste man aan de zijde van FC Groningen zal zonder meer spits Jørgen Strand Larsen zijn, die de afgelopen weken heeft laten doorschemeren Nederland graag te willen verlaten. El Karouani zal met de Noor te maken krijgen. Souf maakt zich niet al te veel zorgen over het aanpakken van de spits. “We hebben de beelden bekeken, we weten wat ons te doen staat. De trainers hebben plannen gemaakt om hem af te stoppen. Wij kunnen niet veel meer doen dan die plannen opvolgen.”

NEC is de competitie begonnen met een zure nederlaag en een ruime overwinning, al had de nederlaag tegen FC Twente voorkomen kunnen worden. “Het tempo was laag, aan beide zijdes. Misschien kwam dat ook wel door de hitte die dag. Het was ook zo’n typische ‘0-0 wedstrijd’, alleen had FC Twente het geluk dat zij die goal nog maakten. Tegen FC Volendam herstel je je goed, wat ook zomaar 1-6 had kunnen worden. Of er dingen beter kunnen? Het kan altijd beter. Voorzetten, spelers dekken, ruimte maken, noem het maar.”

Foto: Rob Koppers