Lange tijd heerste er on­zekerheid in het Gelredome wie nu de gelijkmaker van NEC achter zijn naam zou krijgen. Een aantal verslaggevers dacht zeker te weten dat Moestafa El Kabir nog een voetje tegen de bal had gekregen, maar de aanvaller had geen flauw benul.

„Ik had helemaal niks door. Was al­leen maar dolblij dat het 2-2 was geworden”, zei El Kabir, die de goal eigenlijk niet eens wilde clai­men. „Ik geef ’m aan Arek Ra­domski. Het was zijn schot. En ik krijg liever een goal achter mijn als ik die bal in de kruising jaag.”

Dat het een aparte wedstrijd zou worden, had hij zaterdag bij de training al in de gaten gekregen toen NEC- supporters een indruk­wekkend vuurwerk op De Een­dracht afstaken en enorme span­doeken ophingen met de tekst: ‘ Wij knallen vandaag, jullie mor­gen!’ „Ik vond dat heel mooi. Dan weet je weer dat de derby enorm leeft in Nijmegen”, zei El Kabir, die kritisch blijft op zijn eigen in­breng. „Ik vind mezelf nog steeds niet belangrijk genoeg. Het moet allemaal dreigender. Voetballend was het vandaag sowieso minder. Het was vooral strijd die we gele­verd hebben. Maar dat het 2­-2 werd was hartstikke mooi. Vooral omdat het tegen Vitesse was.”

En die gelijkmaker? Die ging op het officiële wedstrijdformulier naar Vitesse-verdediger Van der Struijk. Eigen doelpunt. Maar dat zal El Kabir een zorg zijn.
Bron: De Gelderlander