Moestafa El Kabir werd begin november vanwege een te hoog vetpercentage uit de selectie van NEC gezet door toenmalig coach Dwight Lodeweges en verbannen naar Jong NEC. Nu is de aanvaller verteld dat hij bij de beloften nog wel mag trainen, maar geen wedstrijden meer zal spelen, aldus VI.nl.

"Er is niks veranderd. Zijn gedrag is niet verbeterd", vertelt technisch directeur Carlos Aalbers aan De Gelderlander zonder in details te treden. "Als we dat zouden accepteren, doen we onze uitgangspunten geweld aan en ben je niet meer geloofwaardig"’ Ondanks een doorlopende verbintenis tot medio 2012 geeft NEC de 21-jarige El Kabir een transfervrije status. Op dit moment kan hij alleen terecht in landen waar een zomercompetitie is.

"Ik hoop dat er snel een oplossing komt", verzucht El Kabir. "Ik mag alleen nog trainen bij Jong NEC. Waarom? Daarvoor moet je bij Carlos Aalbers zijn. Maar als ik voor 15 maart geen andere club heb, maak ik hier het seizoen af en is het daarna het beste als we uit elkaar gaan."